Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.4.2007, Michal Učeň, recenze
Vlajková loď mezi bezdrátovými sety od firmy Logitech se může pyšnit kombinací kvalitní laserové myši a klávesnice s propracovaným LCD displejem. Na první pohled docela nenápadná sestava překvapí nejen výborným zpracováním, ale hlavně rozsáhlými funkcemi, které si dnes představíme.
gggwwew | 13.4.200721:12
nema nekdo tuto zkusenost ?? klavesniic vypinam kdyz jsem pryc ale i tak to zere nak moc stavy, cca po 2 mesicich menim .... :­-/
Odpovědět0  0
steiner_shw (3) | 15.4.200712:09
Původní baterie které byly v setu jsem vyměňoval až po 5­-ti měsících, když mi na displeji klávesnice začal svítit symbol baterie. Určitě by to fungovalo ještě nějakou dobu, ale nechtěl sem riskovat že mi to kiksne uprostřed práce­/hraní, tak sem to vyměnil hned. Mám tam alkalické baterie. Klávesnici jsem neměl NIKDY vypnutou. Problém s výdrží baterií asi můžete mít pokud použijete normální baterie místo alkalických, nebo nabíjecí baterie které nemají 1,5 ale jen 1,2V.
Odpovědět0  0
Azik | 15.4.200714:12
Povodne baterie som vymenil ihned po rozbaleni z krabice za Camelion Ni­-MH 2600mAh, cca pred 3, 3 a pol mesiacmi, a no problem, takze 1,2V baterie by nemali byt problem. SetPoint stale hlasi plne nabitie. Set pouzivam tak 3­-6 hodin denne a nevypinam ani mys ani klavesnicu. akurat mysku treba dobyjat tak raz za 5­-6 dni.
Odpovědět0  0
od "gggwwew" | 16.4.20078:22
diky za info, fakt nevim cim to je, je mozny ze tj spatne naistalovanym setpointem?? Ze je nekde asi naky zadrhel s drivery a to se mu nelibi? btw jakou verzi setpointu pouzivate. thx
Odpovědět0  0
Vooojta (1) | 13.4.200720:26
Chtěl bych jenom poděkovat za recenzi. Asi před měsícemjsem poslal do redakce návrh na recenzi tohoto modelu a nyní je to tady. Nevím jestli to bylo na můj námět, ale díky.Určitě to pomůže v rozhodování, protože se názory a zkušenosti lidí dost liší.
Odpovědět0  0
Oilan | 12.4.200714:50
Zdravim, tento set pouzivam zhruba 2 mesice a stve me na nem par veci. Za prve je to dosah BT prijmace. Je potreba, aby na sebe s koncovym zarizenim doslova videli. Mel jsem jej v zadnim usb portu na desce a mezi PC skrini a setem byly drvene desky stolu. Cely set mel pak spozdene reakce ­(ze zacatku celkem sranda, po case to zacne dost stvat­). Kurzor mysi se na obrazovce pohyboval s temer sekundovym spozdenim, klavesnice se zase pro zmenu obcas zasekne a na obrazovce se zacne do nekonecna vypisovat posledni stlacena klavesa. Jak rikam, problem bude v dosahu signalu. Dost me to mrzi jelikoz jsem pred tim mel normalni infra bezdratovy set a ten tyto problemy nemel. Pokud si tedy nepostavite prijmac primo pred set, tak je na hry naprosto nepouzitelny. Dalsi kapitolou je dotekove ovladani medii. Zvyseni volume musite projet prstem alespon 3x, nez se dostanete z 0 na 100%. Naprosto nesikovne je umistena oblast na ztlumeni zvuku ­(mute­). Kazdou chvili na ni pri psani malickem klepnu a divim se pak, ze nejde zvuk. Display na klavesnici: No je sice hezke ze vypisuje dorucenou postu ­(a nadherne pipne­), ale kdo se ma v tech paznacich vyznat? A i kdyby to bylo citelne, tak nevim kdo by si chtel cist e­-mail na malickem displayi? hlavne ze pak musim 2x stisknout exit, aby se to vratilo do zakladniho menu. Ten display, bude ale s nejvetsi pravdepodobnosti jen otazkou poradneho nastaveni. Kdybych mel hodnotit jako ve skole, tak bych dal tomuto setu za 3. Sehnal jsem ho celkem za levno, takze me ta invsetice nijak extra nemrzi, ale kdybych si ho koupil temer za 4000,­- tak bych byl asi dost nastvany.
Odpovědět0  0
steiner_shw (3) | 12.4.200715:38
ad dosah BT prijimace: chyba bude asi nekde mezi nebem a zemi, ja mam pocitac v pracovne na zemi, BT v zadnim USB a nikdy sem zadne problemy s dosahem nemel, a to je pracovna kolem dokola obestavena zeleznyma regalama a v obyvaku ­(pres 2 dalsi zelezobetonove steny­) na vzdalenost 7­-8m zadny problem s dosahem nemam.

Spis bych chtel zminit jeste jedno male minus ­- mam ceskou verzi klavesnice a ceske znaky na klavesach jsou dost necitelne, zvlast pri slabem osvetleni. Nastesti umim psat po pameti...
Odpovědět0  0
gmcz | 12.4.200711:58
ceskou verzi teto klavesnice mam jiz od prosince, takze na trhu urcite je. Par postrehu z pouzivani:
-jak bylo psano vyse, obcas problemy s nakonektovanim pri startu
-dela ji uzasne problemy dualboot
-porad jeste si zvykam ­(po 4 mesicich­), proste rozlozeni je jine
-co se tyce her ­-> jde to, ale dre to
-jsem nadseny ze spojeni s outlookem
-lavasys everest 4.0 nedokaze inicializovat LCD, prestoze typ G15 zvlada

celkove bych asi vahal jestli do ni jit znovu. Protoze je ale uz na stole, menit nebudu, protoze je pouzitelna.
Odpovědět0  0
steiner_shw (3) | 12.4.200711:43
Instalace naprosto bez problémů, myš i klávesnici vidí WinXP hned po startu a nikdy sem s tím problém neměl. Dosah BT po celém bytě, klávesnici a myš si občas donesu z pracovny do obýváku k televizi ­(k PC je to 7 ­- 8m přes dvě stěny­) kam mám připojený výstup z PC grafické karty. Baterie v klávesnici jsem měnil na začátku dubna ­(po 5­-ti měsících, klávesnici bylo potřeba znovu spárovat s adaptérem­), myš nabíjím 1x týdně a používám ji denně několik hodin.

Poznatky z používání:

1. Chvíli mi trvalo zvyknout si na to, že bezdrátová zařízení se při nečinnosti ­(cca 15 vteřin?­) automaticky vypínají do stand­-by režimu kvůli úspoře energie a chvíli jim pak trvá, než se probudí. Myši pak trvá cca 0,5 ­- 1 vteřinu než zareaguje na pohyb, u klávesnice občas nezaregistruje poprvé stisknutý Shift nebo Ctrl ­(pro prohlížení internetu používám Maxthon a stránky v novém okně otevírám přes Shift+click, už sem si zvykl nejdřív stisknout a pustit Shift ­(probudí se klávesnice­) a pak teprve Shift+click­). Při stisku jiných kláves to ale funguje hned napoprvé, i když s 1 vteřinovým zpožděním na probuzení.

2. Klávesnice se ve správci zařízení objeví jako několik HID zařízení. V některých hrách pak nefunguje joystick Saitek Evo ­(typicky v Battleground Europe­), protože ho hra v té změti HID zařízení neumí najít. Pomůže některá HID zařízení zakázat ­(zjistil jsem metodou pokus­-omyl­), joystick sice funguje, ale zároveň nefungují některé featury klávesnice ­(slide, multimedia klávesy apod­) což mi ale při hraní nevadí.

3. Přes BT adaptér bez problémů připojuju k počítači telefon Nokia 6021 a notebook.

I když má MX5000 své mouchy, zpátky za normální klávesnici a myš bych rozhodně neměnil.
Odpovědět0  0
Titin Hou (1) | 12.4.200710:46
Já mám Logitech diNovo Media Desktop Laser set a co se týká funkce, tak naprosto bez problémů s perfektním dosahem po celém bytě a bez jakýchkoliv problémů s automatickým spárováním hned po spuštění WinXP. Jediný problém vidím v ovladačích, protože speciálně předchozí verze SetPointu byla značně nestabilní a dostat jí třeba do né úplně čerstvé instalace byl docela boj. Hodně záleží taky na tom, jaká je verze WIDCOMM BT driveru. S některými si to vážně nerozumělo a většinou to skončilo nabořením winlogon a cyklickým restartováním PC. Ty poslední ovladače celkem chodí. Jinak není ani problém s obnovou systému i image, stačí vše jen znovu spárovat. Ale pro tyhle operace doporučuju mít v záloze konveční myšku a klávesnici, protože všechno jde, ale občas to dře. :­-)
Odpovědět0  0
Hvezdicka (1) | 12.4.20078:26
Znamy ten set pouziva, je supr az na to ze kdyz zapne pc tak po prihlaseni do Win jde jen mys. Klavesni lze zadat heslo na prihlaseni ale jak nabehne plocha klavesnice nejde. Je nutne v nastaveni BT spojeni klavesnici znovu vyhledat, pak totiz naskoci dialog s heslem pro spojeni BT ktere se na klavesnici zada a ona se pripoji... Problem vidim v tom ze si ovladace Logitechu to heslo nepamatuji a pokazde si to chteji overit, akorat po startu win samy nehodi ten dialog s heslem... Nenasel jsem ze by se to dalo nekde zaskrtnout at ji povazuje za bezpecne zarizeni a pripoji ji automaticky. Pokud se odinstaluje SW od Logitechu tak Win si to zdetekuji jako standartni zarizeni HID a funguje to jak ma akorat samozrejme jen standartni klavesy, bez ovladacu logitechu nejde display a nektere multimedialni klavesy ­(nektere kupodivu jo)
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 12.4.200713:32
Tento problém jsem při testu tedy nezaznamenal, takže to bude nějaká individuální chyba. Možná by to mohlo být v zabezpečení klávesnice, které se nastavuje v SetPointu, ale to už jste asi zkoušeli.
Odpovědět0  0
ondra z | 12.4.20077:43
Dobry den,
chtel bych se zeptat, pracuje­-li set i s jinymi ­(napr. vestavenymi­) adaptery Bluetooth, nebo je­-li treba pouzivat vyhradne ten od Logitechu.

Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 12.4.200713:33
Sety Logitechu většinou fungují jen s jejich adaptéry a pravděpodobně to bude i tento případ.
Odpovědět0  0
riko123 | 13.4.200723:18
Naprosty nesmysl . Tento set funguje s kazdym bluetooth adapterem ve verzi 2.0 Tedy alespon s temi ,co me prisly pod ruce
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.